AGNELLI OBJASNIO

Prvi čovjek Juventusa Andrea Agnelli kaže da je 11 klubova još uvijek vezano za projekat nogometne Superlige jer su, kako kaže, potpisali ugovor na 120 stranica u trenutku kada je ova ideja predstavljena.

Projekat Superlige je pokrenut u aprilu prošle godine, ali je propao nakon samo dva dana zbog veliko nezadovoljstva navijača širom svijeta, što je rezultiralo povlačenjem devet od 12 klubova. Na kraju su, uz Juventus, ostali samo Real Madrid i Barcelona.

Na jučerašnjem "Football Summitu" u Londonu, predsjednik Juventusa je prvo sugerisao da projekat Superlige nije propao.

"Superliga nije propala. Moje mišljenje je da evropskom nogometu očajnički treba reforma. Neću prihvatiti pitanja o Tebasu, njegove izjave govore same za sebe", rekao je Agnelli i dodao:

"UEFA je znala da ja kao predsjednik Juventusa radim na nečemu drugom. Superliga je kolektivni rad 12 klubova, a ne jedne osobe, 12 klubova je potpisalo ugovor na 120 stranica i još uvijek je obavezujući za sve njih, osim za Inter. Kompromis više nije izbor, potrebne su dublje reforme."

Iz UEFA-e su ranije potvrdili da ne postoji uslov pod kojim će Superliga biti vodeće takmičenje u Evropi i da će svi klubovi koji budu njeni učesnici snositi ogromne sanckije.