VELIKI PROBLEM

Chelseajev trener Thomas Tuchel smatra da ruska invazija Ukrajine i ratne strahote u Evropi mogu otežati život njegovom klubu, čiji je vlasnik ruski oligarh Roman Abramovič.

"Ne smijemo se pretvarati da to nije problem, slažem se. Za mene i za sve ljude u klubu situacija je užasna, niko ovo nije očekivao. Naše glave nisu čiste, naše uzbuđenje uoči finala je zatamnjeno i donosi nam puno nesigurnosti. Zabrinuti smo prije svega zbog svih ljudi, porodica, koji su uvučeni u rat. Naše misli su s njima, oni su najvažniji", rekao je Tuchel uoči sutrašnjeg finala Carabao Cupa protiv Liverpoola.

Nijemac je dodao da se slaže s odlukom UEFA-e da se Sankt Peterburgu oduzme domaćinstvo finala Lige prvaka i dodijeli Parizu.
"Razumijemo takvu odluku. Razlog za to je, na žalost, najgori mogući. Više bih volio razgovarati samo o nogometu, ali shvaćam da je to nemoguće u ovom trenutku", rekao je i osvrnuo se na mogućnost da Chelsea bude meta antiratnih protesta:

"Do određenog nivoa mogu razumjeti kritička mišljenja o klubu, o nama koji predstavljamo klub. Razumijem to i ne možemo se u potpunosti izuzeti od toga. Možda ljudi mogu shvatiti da ja kao trener i moji igrači nemamo pravi uvid u ono što se događa."

Podsjetimo, Abramovič je Chelsea kupio 2003. godine, a nakon mnogo uloženog novca londonski klub je osvojio pet titula engleskog prvaka i dva naslova evropskog prvaka.