Kvalifikacije za SP

Poljski, češki i švedski nogometni savezi složni su oko toga da ne žele gostovati u Rusiji u sklopu dokvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo kojem će krajem ove godine domaćin biti Katar.

Naime, točno za mjesec dana, 24. marta, Poljska bi trebala gostovati kod Rusije u Moskvi, dok bi u slučaju pobjede ruski nogometaši bili domaćini i 29. marta kada bi igrali ključnu utakmicu za odlazak na SP protiv pobjednika dvoboja Švedske i Češke koji se igra u Stockholmu.

Po tom pitanju prvi su se u javnosti oglasili čelnici Švedskog nogometnog saveza te je predsjednik Karl-Erik Nilsson odmah u četvrtak ujutro izjavio:

„Nezamislivo je da za nekoliko sedmica igramo nogometnu utakmicu u Rusiji. Kako sada stvari stoje nema želje za tim. U ovom trenutku naše su misli s ukrajinskim prijateljima“.

Nekoliko sati kasnije priklonili su mu se vodeći ljudi poljskog i češkog nogometnog saveza koji su odbili igranje u Rusiji u ovakvim okolnostima.

Podsjetimo kako će se tokom petka održati vanredni sastanak Izvršnog odbora UEFA-e na kojem će se razgovarati o mnogim aktualnim nogometnim temama, u novim uvjetima, uslijed ruske invazije na Ukrajinu pa vjerovatno i o europskim dokvalifikacijama za odlazak na SP 2022. godine, prenosi Hina.

Autor: Fena