Liga prvaka

Branilac trofeja Lige prvaka Chelsea pobijedio je francuskog rivala Lillea rezultatom 2:0, a Villareal je remizirao 1:1 sa Juventusom u prvim mečevima osmine finala elitnog evropskog klupskog takmičenja u fudbalu, javlja Anadolu Agency (AA).

Aktuelni šampion Lige prvaka Chelsea je opravdao epitet favorita i slavio pobjedu rezultatom 2:0. Strijelci za londonski tim bili su Kai Havertz i Christian Pulisic, kome je to bio prvijenac u dresu Chelseaja u Ligi prvaka.

Plavci su večeras postali prvi tim iz Engleske ikada koji je u evropskim kupovima pet utakmica zaredom dobio kod kuće bez primljenog gola. Chelsea je nakon večerašnjeg trijumfa potvrdio sjajnu formu, na domaćem terenu već 16 utakmica zaredom ne znaju za poraz.

U drugom meču torinski tim Juventus je remizirao u gostima protiv Villareala rezultatom 1:1. Torinezi tako četvrtu sezonu zaredom nisu uspjeli pobjediti na gostovanju u osmini finala Lige prvaka. U prethodne tri sezone, u toj fazi takmičenja, na gostovanjima se svaki put gubili ( Atletico, Lyon, Porto).

Strijelac gola za vodstvo Juventusa postigao je srbijanski golgeter Dušan Vlahović koji je u posljednjih nekoliko utakmica opravdao epitet odličnog pojačanja za “crno-bijele“. Vlahović je tako postao drugi najmlađi strijelac za Juve u Ligi prvaka (22 godine, 25 dana), jedini mlađi od njega zabio je legendarni Alessandro Del Piero (20 godina 308 dana). Vlahoviću je za gol trebalo 30-tak sekundi.

No, Juve nije uspio odbraniti vodstvo iz prve minute. Gol za izjednačenje postigao je Villarealov golgeter Dani Parejo u 66. minutu.

Uzvratni dueli ova dva para osmine finala Lige prvaka na rasporedu su 16. marta.