PRIPISAN MU JOŠ JEDAN

Gabonski napadač Pierre-Emerick Aubameyang danas je postigao prva dva pogotka za Barcelonu nakon što je tokom zime došao u ovaj tim iz Arsenala, a naknadno nakon susreta je saznao da je zapravo postigao hat-trick jer mu je priznat i gol Pedrija u kojem ga je lopta pogodila.

Aubameyang je u prvom poluvremenu meča protiv Valencije postigao dva pogotka za Barcelonu i tako pokazao navijačima da mogu računati na njega te da će biti veliko pojačanje za Xavijevu Barcelonu, dok je četvrti gol, barem se u tom trenutku činilo, postigao Pedri.

Ipak, nakon utakmice La Lige je zvanično i taj gol pripisala Aubameyangu jer ga je lopta na putu prema mreži malo zakačila, ali dovoljno da promijeni smjer i dobije novu putanju, nakon čega je završila u golu.

On je tako postao prvi igrač u 21. vijeku koji je postizao hat-trick u francuskoj Ligue 1, Bundesligi, Premiershipu i La Ligi.

Za Barcelonu je ovo bila 11. pobjeda u ovoj sezoni i sada imaju 42 osvojena boda, s kojima su na četvrtoj poziciji na tabeli, a isto bodova ima Atletico Madrid koji ima i utakmicu više.

U narednom meču Barcelona će igrati protiv Athletic Bilbaoa na svom terenu.