KATASTROFALNA PARTIJA

Chelsea je teškom mukom savladao Crystal Palace na gostovanju rezultatom 1:0, a veoma lošu utakmicu odigrao je Romelu Lukaku koji je srušio negativni rekord po broju dodira lopte u jednoj utakmici.

Belgijanac je imao samo sedam dodira, od kojih je jedan bio iz početnog udraca na startu meča, a u prvom poluvremenu ostvario je ukupno dva kontakta s loptom.

To je novi negativni rekord engleskog Premiershipa za igrača koji je odigrao punih 90 minuta, otkako su ovi podaci postali dostupni u sezoni 2003./04.

Svakako, premalo od skupo plaćenog napadača koji je postigao samo jedan gol u posljednjih osam utakmica.

Podsjetimo, Romelu Lukaku je na početku sezone po drugi put u karijeri potpisao za Chelsea nakon što je Inter prihvatio ponudu Plavaca od 115 miliona eura. Lukaku je parafirao ugovor na pet godina, a godišnja plata mu je između 12 i 13 miliona eura.

Lukaku je iz Anderlechta došao u Chelsea 2011. godine te je odigrao samo 15 utakmica prije posudbe West Bromwich Albionu, a potom je otišao u Everton. Iz Evertona je prodan u Manchester United 2017. godine, da bi Old Trafford napustio 2019. godine kada je za 80 miliona eura potpisao za Inter.

U ovoj sezoni Lukaku je za Chelsea odigrao 28 mečeva, a postigao je deset pogodaka te ostvario dvije asistencije.