KAKO JE ODBRANIO

Belgijski golman Thibaut Courtois dugo je bio junak Real Madrida u duelu protiv Paris Saint Germaina, a njegov odbranjeni penal Lionelu Messiju privukao je mnogo pažnje.

Da Courtois ne bude apsolutni junak utakmice pobrinuo se Kylian Mbappe koji je pogodio u 94. minuti utakmice za minimalnu pobjedu PSG-a. Međutim, golman Reala se pobrinuo da njegov tim ima šanse za prolaz nakon što je njegov tim odigrao vrlo slab meč u Parizu.

Courtois je, između ostalog, odbranio penal Messiju u drugom poluvremenu utakmice. Pogodio je u koju će stranu Argentinac šutirati i sjajno je zaustavio šut.

Messijevi promašeni penali su raritet, a belgijski golman je na kraju otkrio na koji način je izračunao u koju će stranu zvijezda PSG-a šutirati.

"Jasno je, Messi šutira mnogo jedanaesteraca tokom sezone i teško je prognozirati. Međutim, promašio je nekoliko penala šutirajući desno tako da sam zaključio da je logično da šutira lijevo. Pogodio je posljednji koji je šutirao po sredini tako da sam vjerovao da će sada šutirati u moju lijevu stranu i napravio sam odličnu odbranu", otkrio je tajnu Courtois u razgovoru za BT Sport.

Belgijanac je branio fantastično tokom cijele utakmice, ali udarac Mbappea u 94. minuti jednostavno nije mogao.
"Bilo je razočaravajuće. Izgubili smo loptu na sredini terena, Mbappe je lako prošao dvojicu nogometaša i morao sam mu skratiti ugao. Probao sam koliko sam mogao da zaštitim stranu jer on voli tako šutirati, ali je lopta prošla ispod mene", dodao je razočarani Belgijanac.

Ipak, zahvaljujući njegovim odbranama Real ima čemu da se nada u revanš susretu, iako će Madriđanima biti potrebna neuporedivo bolja predstava u odnosu na onu iz Pariza.