LIONELE, NASMIJEŠI SE

Kylian Mbappe u 94. minuti prve utakmice osmine finala Lige prvaka protiv Reala nakon fenomenalne akcije isto je tako zabio za pobjedu PSG-a 1:0. Gol je još sinoć postao viralan, ali dan kasnije je to snimka koja prati ponašanje Lionela Messija neposredno nakon golčine koju je zabio njegov suaigrač.

Brojni ljubitelji nogometa na društvenim mrežama ističu da Messi pri tome nije pokazao ni približno sreću kakva bi se očekivala u toj situaciji. Podsjećaju da u ovakvim prilikama mediji razapinju Cristiana Ronalda, ali da daleko manje kontroverznom Messiju prešućuju što nezaboravni gol suigrača poprati hladno.

Mbappe je inače golom za pamćenje spasio Messija, koji je pola sata ranije promašio penal. Da nije bilo Mbappeove čarolije, PSG ne bi nikako naplatio dominaciju protiv Reala i na uzvrat u Madrid bi otišao bez zaslužene prednosti. I s Messijevim nerealiziranim penalom koji je, usput, izborio Mbappe.

Kao prilog navedenoj tezi dodaju i nedavnu Messijevu reakciju na Mbappeov pobjednički gol protiv Rennesa u prvenstvu, također u sudijskoj nadoknadi. Messi je četiri dana ranije, doduše, dodao Mbappeu, ali je onda tražio povratnu da sam zabije. Kada je to uradio Mbappe... Pa recimo kako snimka pokazuje da nije bio baš sretan.