OSMINA FINALA

Nokaut faza nogometne Lige prvaka počinje večeras, a otvara je derbi osmine finala između Paris Saint-Germaina i Real Madrida.

Španski klub, inače rekorder po broju šampionskih titula, bit će najbolji test za ekipu Maurizija Pochettina, koja predvođena Lionelom Messijem, Kylianom Mbappeom i Neymarom ne krije ambiciju da osvoji prvi trofej u historiji.

Pochettino je u jučerašnjoj konferenciji za medije rekao da se duel protiv Reala lako može tretirati kao finale prije finala.

"Ovaj par mogao bi biti i u finalu Lige prvaka. PSG želi trofej više od 50 godina, tako da smo mi izazivači. Real Madrid je taj koji ima naviku osvajanja Lige prvaka", istakao je PSG-ov trener.

S druge strane, Realov trener Carlo Ancelotti je rekao da je njegova ekipa prepuna samopouzdanja pred okršaj s PSG-om.

"Osjećaj je dobar, imamo svo samopouzdanje ovoga svijeta. Bit će teška utakmica jer je protivnik težak. Oni su ekipa koja teži osvajanju Lige prvaka, baš kao i mi. Ovo je moglo da bude i finale. Želimo eliminisati ozbiljnog konkurenta iz Lige prvaka", poručio je Ancelotti.

Za razliku od Reala, koji nema problema s izostancima, kod PSG-a je sigurno da neće igrati Ramos zbog povrede lista. Također, pod upitnikom su Herrera, Letellier, Michut i Neymar.

Prošlogodišnji finalista i lider Premiershipa Manchester City gostuje Sportingu iz Lisabona. City je veliki favorit iako će biti lišen usluga ogromnog broja igrača. Naime, Pep Guardiola večeras neće moći računati na Gabirela Jesusa, Grealisha, Mendyja, Palmera, Steffena i Walkera. Sporting nema problema s igračkim kadrom.

Oba večerašnja susreta igraju se od 21:00 sat, a prijenos je osiguran na kanalima Arene Sport.