Barcelona je ogorčena ponašanjem Ousmanea Dembelea i njegovog menadžera. Iako su posljednjeg dana zimskog prelaznog roka na stolu imali čak tri ponude, javili su se Tottenham, Chelsea i PSG, oni su odmah rekli ne.

Zbog toga čelnici katalonskog kluba sumnjaju da je Dembele već potpisao predugovor s nekim klubom, a najviše se sumnja na dva evropska velikana: Manchester United i Juventus.

Posljednji sati prelaznog roka bili su očajni za Barcelonu jer Dembeleov menadžer nije htio sarađivati. Štaviše nisu htjeli čak ni saslušati ponude bogatih klubova, zbog čega su posumnjali na sljedeće: francuski nogometaš je već potpisao predugovor koji mu brani pregovore s drugim klubovima, piše španski Sport.

Posebno je intrigantna priča s Manchester Unitedom koji već dva prelazna roka želi dovesti francuskog nogometaša u svoje redove, a sada, odjednom, više nije zainterisiran.

Slali su tako ponude za posudbu, za transfer, ali u ovom zimskom prelaznom roku od njih nije bilo ni traga, ni glasa. Barcelona je bila iznenađena njihovom pasivnošću, zbog čega su posumnjali da je Ousmaneov menadžer već sve dogovorio s engleskom klubom.

Već je otprije poznato da Dembeleov menadžer njeguje dobre odnose s engleskim klubovima, ali i s Juventusom koji bi vrlo rado vidio francuskog nogometaša u svojim redovima…