ODBROJANI MU DANI

Argentinski trener Mauricio Pochettino napustit će klupu PSG-a na kraju sezone, a dilemu je čini se razriješio poraz u osmini finala Kupa Francuske koji je žestoko zabolio sve u klubu, pišu francuski mediji.

Pochettino je stigao u PSG drugog dana 2021. godine, dobio je ugovor do ljeta 2022. godine, ali je u međuvremenu stigao izgubiti titulu prvaka Francuske od Lillea.

Iako je dobio produžetak ugovora do ljeta 2023. godine, on će očito biti prekinut ovog ljeta jer je PSG odlučio riješiti se Pochettina, pišu Francuzi.

PSG igrama ne briljira već godinu uprkos tome što ima brojne velike zvijezde pa bi to mogao signal katarskim vlasnicima da se okrenu drugom rješenju.

Naredno ljeto će definitivno biti presudno za PSG budući da će se morati pronaći novi trener ukoliko Pochettino zaista ode, a tu je i najavljeni odlazak Kylana Mbappea u Real Madrid.

Podsjetimo, Pochettino se već godinama dovodio u vezu s Manchester Unitedom koji će sada imati šansu da ga konačno dovede.

Ralf Rangnick je na Old Traffordu samo do kraja ove sezone pa neće biti smetnji da Pochettino od ljeta započne saradnju s Cristianom Ronaldom i njegovim saigračima.