Francuska

Veliko iznenađenje je ispadanje PSG-a iz francuskog kupa od Nice na penale (6:5) nakon što je meč završio 0:0, i to zbog nekoliko razloga. Daleko najbolji i najbogatiji klub u državi eliminiran je iako su za njega igrali Messi, Mbappe i ostale zvijezde, i to porazom na domaćem terenu u jako ranoj fazi takmičenja kojim PSG vlada.

PSG je, naime, kup osvajao šest puta u posljednjih sedam godina, a 2019., kada mu to nije uspjelo, došao je sve do finala, gdje je izgubio od Rennesa. Ovo je dakle prvi put od 2014. i ispadanja od Montpelliera u osmini finala da PSG neće igrati finale kupa te prvi meč PSG-a u kupu na kojem nije zabio gol nakon poraza 0:1 od Lillea u finalu 2011.

Za senzaciju je najzaslužniji golman PSG-a, ali ne Gigi Donnarumma, nego Marcin Bulka, 22-godišnji vratar pariškog kluba na posudbi u Nici. On je u raspucavanju odbranio penale saigračima Leandru Paredesu i Xaviju Simmonsu te tako oduševio igrače i navijače Nice.

Iako je igrač PSG-a, mladi (22) poljski golman je euforično slavio što je svoj klub eliminirao iz kupa. Bulka je inače u PSG došao prije dvije i pol godine iz Chelseaja, ali nema nijedan nastup za pariški klub. Od tada je na posudbama. Od ljeta je pozajmljen Nici, a ovo mu je bio tek drugi nastup za taj klub.