Zvanično

Engleski fudbalski trener Frank Lampard imenovan je danas za menadžera Evertona sa kojim je potpisao ugovor na dvije i po godine. Lampard će na klupi tog kluba naslijediti španskog stručnjaka Rafaela Beniteza, koji je smijenjen pre dvije sedmice zbog loših rezultata.

“Velika mi je čast da predstavljam i vodim klub veličine i tradicije Evertona. Jedva čekam da počnem”, rekao je Lampard, koji će u novoj ulozi debitovati u subotu protiv Brentforda u okviru četvrtog kola FA kupa.

Nekadašnji igrač Chelseaja i Manchester Cityja je trenersku karijeru počeo u Derbiju, u sezoni 2018/19, a bez posla je otkako ga je Chelsea otpustio prije godinu dana.

Everton se nalazi na 16. mjestu Premijer lige sa 19 bodova, a klub je od kraja septembra prošle godine zabilježio samo jednu pobjedu u domaćem prvenstvu.

“Moja prva poruka igračima će biti da ovo moramo da uradimo zajedno. Pokušaćemo da uradimo svoj posao i znam da će navijači biti tu da nas podrže”, rekao je Lampard.

Lampard (43) je u svojoj karijeri osvojio tri titule u Premijer ligi, četiri FA kupa, dva Liga kupa, Ligu šampiona i Ligu Evropa, dok je za reprezentaciju Engleske odigrao 106 utakmica.