Bizarna situacija

Italijanski stručnjak Carlo Ancelotti jedan je od najuspješnijih trenera u historiji i trenutno sa klupe vodi Real Madrid, međutim UEFA nema milosti prema njemu.

Ukoliko želi da nastavi sa trenerskom karijerom, legendarni trener morat će ponovo polagati trenerski ispit. Ancelottijeva trenerska licenca istekla je 31. decembra prošle godine i mora je obnoviti, prenosi Football Italia.

UEFA je poslala pismo u kojem upozorava da će 62-godišnji Italijan morati položiti ispit i dobiti sve što je potrebno prije nego što mu se certifikat obnovi.

Ancelotti je u trenerskoj karijeri vodio AC Reggianu, Parmu, Juventus, Milan, Chelsea, PSG, Real Madrid, Bayern, Napoli i Everton sa kojima je osvojio ukupno 21 trofej. Među tim trofejima su tri Lige prvaka, svaka od liga petice, a prošlog mjeseca sa Kraljevima je osvojio Superkup Španije.

Fudbalski savez Španije poslao je pismo UEFA-i sa ciljem da pokažu da je testiranje Carla Ancelottija nakon više od 1200 utakmica u fudbalu potpuno bizarna ideja. Odgovor UEFA-e se još čeka.


Faktor