PRVI STRIJELAC MILANA

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović kaže da još uvijek nije spreman za penziju i da još uvijek planira igrati nogomet, unatoč činjenici da će u oktobru proslaviti 41. rođendan.

Najnovija povreda Ibrahimovića zabrinula je sve u Milanu i s tim u vezi odmah je dovela u pitanje njegovu budućnost u klubu, no pojedini mediji u Italiji pišu da su svakim danom sve veće šanse da popularni Ibra zaigra u velikom derbiju protiv Intera 5. februara.

Kako mu ugovor s Milanom važi do kraja ove sezone, jasno se postavlja i pitanje da li će Ibrahimović uopšte ostati u dresu Rossonera, no barem prema njegovim riječima, on uopšte ne razmišlja o kraju karijere i planira još uvijek igrati nogomet.

"Normalno je da, kada imate 40 godina i kući ste, zapalite cigaru i zadovoljno uživate u uspomenama na svoju karijeru koju ste imali. Ipak, ja još uvijek nisam spreman da zapalim tu cigaru", kaže Ibrahimović.

Ibrahimović je, bez obzira na nešto češće povrede i činjnicu da ima 40 punih godina, prvi strijelac Milana u ovoj sezoni i za Rossonere je postigao osam pogodaka u Seriji A.