Ispred Ibrahimovića i Croucha

Bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko blista u dresu Intera iako je daleko od nogometne mladosti, a još jedan statistički podatak koji mu ide u prilog je broj golova postignutih glavom.

Kapiten reprezentacije BiH i napadač Intera postigao je čak 60 golova glavom u 21. stoljeću što ga je svrstalo među najboljih 10 igrača na listi. Džeko je trenutno na diobi osmog mjesta s Marijom Mandžukićem.

Kako je hrvatski nogometaš završio karijeru, uskoro se očekuje da Džeko napreduje još više na pomenutoj listi.

Zanimljivo, Džeko je iza sebe ostavio nekoliko velikana svjetskog nogometa. Tako je iza njega Zlatan Ibrahimović, legendarni švedski nogometaš koji igra znatno duže od Džeke utakmice na najvišem svjetskom nivou.

Iza bh. nogometaša je i Peter Crouch. Jedan od najviših nogometaša u 21. vijeku bio je poznat po skok igri i golovima glavom, ali je postigao četiri pogotka manje od Edina Džeke.
Na vrhu liste nalazi se neprikosnoveni Cristiano Ronaldo. Portugalac je postigao 110 golova, a na drugom mjestu je Luuk de Jong sa 78. Treći je Robert Lewandowski sa 77 golova glavom.

Vrijedi napomenuti da je tabela strijelaca napravljena prije prošlog kola u najjačim ligama svijeta, tako da je sada na 60 golova.