Tuchel upozorava na rastući problem

Njemački trener Thomas Tuchel se plaši da bi rastući problemi u vezi s navijačima mogli uništiti posebnu atmosferu koja vlada na engleskim stadionima.

Chelseajev trener se oglasio nakon što su navijači Tottenhama na Stamford Bridgeu gađali Antonija Rudigera otvaračem za flašu i upaljačem.

Defanzivac Plavaca dao je do znanja sudiji Paulu Tierneyju, ali ništa konkretno se nije desilo.

Ovaj incident je došao na kraju vikenda u kojem su se ponovo pojavili neredi na terenima Premiershipa.
Predmete su bacali i navijači Evertona u njihovom porazu od Aston Ville u subotu, a bilo je navijačkih ulazaka na teren tokom meča između Southamptona i Manchester Cityja kasnije tog dana.

"Ako je to novi trend, trebali bismo djelovati zajedno da ga zaustavimo što je prije moguće kako bismo zaštitili okruženje ove igre i atmosfere koja je aposlutno jedinstvena u Engleskoj. Volim da su navijači blizu terena. Ne iza ograda i ne iza mreža. To je brilijantna atmosfera. Generalno, nisam zabrinut. Uživam u ovoj atmosferu, također i na gostujućim stadionima, sjajna je", rekao je Tuchel.

Inače, Rudigera su gađali predmetima u drugom poluvremenu kada se Chelsea branio ispred tribine Bridge's Shed End, gdje je bilo smješteno oko 3.000 gostujućih navijača.