Nevjerovatno

Tottenham je u nevjerovatnoj (odgođenoj) utakmici 17. kola Premier lige pobijedio Leicester u gostima 3:2, iako je do pete minute sudijske nadoknade gubio 2:1. Leicester zbog povreda i odlaska igrača na Kup nacija prvenstvo igra praktički bez prvog tima.

U Leicesteru je domaći sastav poveo golom Dake (24), a prije odlaska na odmor na 1:1 poravnao je Kane (38). Novu prednost Lisicama osigurao je Maddison (76), a taj je rezultat vrijedio sve do pete minute sudijske nadoknade. A tada se ukazao Bergwijn (90+5, 90+7) koji je prvo u petoj minuti nadoknade poravnao na 2:2.

U sedmoj minuti dodatka još je jednom zatresao domaću mrežu za nevjerovatni preokret. Posebno impresivan potez iz lude završnice je prekrasna asistencija Harryja Kanea za konačni preokret i pobjedu. Tottenham je gubio do vremena utakmice 94:52 pa na kraju slavio, a time je srušio rekord Manchester Cityja iz utakmice s QPR-om 2012.godine. City je tada slavio nakon što je gubio do 91:14.

Ovom pobjedom Tottenham je skočio na peto mjesto s 36 bodova, jednim manje uz čak tri utakmice manje od četvrtog West Ham Uniteda, dok je Leicester ostao 10. s 25 bodova. Na vrhu je Manchester City s 56 bodova, a 11 manje uz utakmicu manje ima drugi Liverpool.