NE BORI SE ZA TITULU

Njemački stručnjak koji vodi ekipu Chelseaja Thomas Tuchel kaže da je svjestan kako su dobri rezultati jedino mjerilo rada, ali da je siguran da će na klupi Chelseaja biti još dugo godina iako tim u ovom trenutku nije ni blizu borbe za titulu prvaka.

Plavci trenutno zaostaju za Manchester Cityjem 13 bodova, a s tim u vezi engleski novinari odmah su pitali Tuchela da li se plaši za svoju budućnost na klupi tima sa Stamford Bridgea znajući da ranije čelnici ovog kluba nisu imali milosti prema trenerima koji se ne bore za prvo mjesto.

Tuchel kaže da je jako sretan u Chelseasju i da se u ovom klubu vidi još dugo godina te da ne postoji drugo mjesto na svijetu na kojem bi trenutno želio biti.

"Imam ugovor do 2024. godine, ali hajde da pokušamo ostati barem do onog perioda koliko nam ugovor govori. Historija nam kaže da to nije tako lagano, ali danas se osjećam sigurnim da je to moguće. U ovom trentuku ne postoji mjesto gdje bih više želio biti", rekao je Tuchel i nastavio:

"Veoma sam sretan u Chelseaju, a vidjet ćemo šta nam budućnost nosi. Svi znaju da su rezultati ono što nam je neophodno. Odgovoran sam za kreiranje atmosfere koja nam donosi rezultate."

Chelsea je u 22 odigrana kola osvojio 43 boda, a trenutno su treći na tabeli. Naredni meč igraju protiv Brightona u gostima.