Portuglaski napadač

Fudbaler Manchester Uniteda Cristiano Ronaldo rekao je da nije došao u klub kako bi se borio za šesto ili sedmo mjesto na tabeli i da je neprihvatljivo da su ciljevi Uniteda nešto manje od plasmana među prve tri ekipe u Premiershipu.

United je ostvario razočaravajuće rezultate ove sezone, pa je klub smijenio trenera Olea Gunnara Solskjaera i u decembru doveo Ralfa Rangnicka, koji je postavljen za privremenog trenera.

Ekipa je od tada ostvarila četiri pobjede u sedam utakmica, uz samo tri primljena gola, ali je posle 19 kola u Premiershipu i dalje sedma na tabeli sa 22 boda zaostatka za vodećim Manchester Cityjem.

Upitan da li bi United mogao da se nada da će smanjiti zaostatak za prve četiri ekipe, a da ne popravi mentalitet tima, Ronaldo je odgovorio: “Nemoguće, mislim da je to glavna stvar”.

“Ne prihvatam da naš mentalitet bude manji od toga da budemo među prve tri ekipe u Premiershipu”, rekao je Ronaldo, prenio je Sky.

Manchester United je 3. januara na svom terenu izgubio od Wolverhamptona, a tada je odbrambeni igrač Luke Shaw rekao da je imao utisak da u ekipi nije bilo zajedništva na tom meču.

“Da biste izgradili dobre stvari, ponekad morate da uništite nekoliko stvari. Zašto da ne – nova godina, novi život i nadam se da Manchester United može da bude na nivou koji navijači žele. Oni to zaslužuju. U stanju smo da promijenimo stvari. Znam način, ali neću to da pominjem ovdje jer mislim da nije etički da to kažem”, naveo je Ronaldo.

“Ono što mogu da kažem je da možemo bolje – svi mi. Manchester United spada u važne stvari. Ne želim da budem ovdje na šestom mjestu ili sedmom ili petom. Ovdje sam da pobjeđujem, da se takmičim. Mislim da se takmičimo, ali još nismo na najboljem nivou. Ali imamo dug put do napredovanja i vjerujem da, ako promijenimo razmišljanje, možemo da ostvarimo velike stvari”, dodao je portugalski fudbaler.

Ronaldo je rekao da Rangnicku treba vrijeme da primjeni svoje ideje na Old Traffordu.

“Otkako je došao prije pet nedjelja, promijenio je mnoge stvari. Ali potrebno mu je vrijeme i vjerujem da će obaviti dobar posao. Znamo da ne igramo najbolji fudbal, ali imamo mnogo utakmica za napredovanje. Mislim da smo u nekim stvarima bolji otkako je došao, ali potrebno mu je vrijeme. Nije lako promijeniti mentalitet igrača i način njihove igre, kulturu, sistem. Vjerujem da će obaviti dobar posao”, naveo je.

On je rekao i da je odlazak Solskjaera, sa kojima je u prvom mandatu zajedno igrao u Unitedu, bio težak.

“Nije bilo lako. Promijenili smo Olea, onda je (Michael) Carrick bio privremeni trener, sada ovaj novi trener. Uvijek je teško kada toliko mijenjate. Uvijek je tužno i teško. Ole je igrao sa mnom prije nego što je postao trener. Fantastična osoba. Kada je otišao svi su bili tužni, ali to je dio fudbala. Kada stvari ne idu kako klub želi, klub mora da mijenja. Bio sam razočaran, ali moramo da shvatimo, bilo je teško, ali život se nastavlja”, dodao je.

“Biće teško, ali radujem se. Moramo naporno da radimo, da budemo zajedno kao igrači. Znamo da nismo u najboljem momentu, ali vjerujem da uz naporan rad možemo da ostvarimo važne stvari, čak i ove godine”, rekao je Ronaldo.

Narednu utakmicu u Premiershipu United će igrati u subotu u Birminghamu protiv Aston Ville.
Komentari

Autor: FTV