LA LIGA TREBA SPEKTAKL

Hipotetski Ronaldov povratak u Španiju bio bi veliki podstrek za La Ligu, koja je očito u padu nakon što su je napustile najveće zvijezde.

Cristiano Ronaldo aktivno razmišlja o odlasku iz Manchester Uniteda, opetovano pišu španski mediji.

Katalonski Sport tvrdi da je Portugalac već priopćio svojem menadžeru Jorgeu Mendesu da mu je dosta Crvenih vragova i da krene u potragu za novim klubom.

Dolazak Ralfa Rangnicka nije donio željenu stabilnost u svlačionici Manchester Uniteda, koji je nastavio tonuti i u rezultatskom i organizacijskom smislu.

Njemački stručnjak želi smanjiti broj igrača u kadru, ali tokom tog procesa nije pridobio glavne zvijezde u momčadi. Štoviše, engleski mediji pišu da u svlačionici traje rat na više fronta. Ronaldo se navodno zakačio s nekim igračima, najviše s Harryjem Maguierom.

Ronaldo na meti Barcelone
Sport piše da ne bi bilo iznenađujuće da se Ronaldo nađe na meti Barcelone s obzirom na to da je poznato kako je Mendes u odličnim odnosima s čelnicima katalonskog kluba Joanom Laportom i Mateuom Alemanyjem, a da je u isto vrijeme Xaviju Hernandezu nasušno potreban iskusan golgeter jer Barcelona ima velikih problema s realizacijom.

Ovo nije prvi put da katalonski mediji povezuju Ronalda s Barcelonom, no te su spekulacije sve otvorenije i intenzivnije, što bi moglo značiti da se nešto kuha.

Ovaj put se ne može sve podvesti pod šalu, kao što je to bilo 28. decembra, kada je Mundo Deportivo izašao s pričom da se Ronaldo sam ponudio Xaviju Hernandezu preko svojeg bivšega klupskoga kolege Gerarda Piquea te da je čak tražio od Lionela Messija da mu iznajmi svoju kuću dok je u Barceloni.

Naravno da je ta priča isfrizirana na dan koji je u Španjolskoj ekvivalent 1. aprilu u nekim zemljama Europe. Međutim, u svemu je očito bilo i djelomične istine jer se spekulacije, kako vidimo, nastavljaju.

La Liga treba spektakl
To što je bivši igrač Real Madrida Portugalcu vjerojatno i nije neka prevelika prepreka. Vidjeli smo da je bio spreman prijeći u redove Manchester Cityja i da se to izjalovilo u posljednjem trenutku. Osim toga, možda Ronalda motivira i to što ga je Florentino Perez odbio vratiti u Real nakon što je odlazio iz Juventusa.

U svakom slučaju, hipotetski Ronaldov povratak u Španiju bio bi veliki podstrek za La Ligu, koja je očito u padu nakon što su je napustile najveće zvijezde. Ronaldovim dolaskom u Barcelonu sigurno bi se podiglo zanimanje za nju.

Gledajući s čisto marketinške strane, to bi vjerojatno bio jako dobar potez i za Barcelonu i za La Ligu. Katalonci traže nove sponzore i jako dobro bi im došao šušur Ronaldova transfera da se vrate u središte zanimanja, kada su već u rezultatskom smislu potonuli.

Zamislite gledanost El Clasica s Ronaldom u Barcinom dresu
Stoga priču o Ronaldu i Barceloni treba gledati i s poslovne strane. Zamislite samo gledanost El Clasica s Ronaldom u Barcinom dresu. Brojke bi otišle u nebo, pogotovo na gostovanju u Madridu. La Ligi nasušno treba takav spektakl kako bi se vratila u orbitu.

Ako bi Laporta naljeto još doveo Erlinga Haalanda ili neko drugo veće pojačanje, dakle ako bi Barca sastavila respektabilnu momčad, projekt bi se zatvorio i u sportskom smislu, što bi za Ronalda bio dodatni motiv, a možda i glavni uvjet.

Uglavnom, ne treba ništa odbaciti, nije to nemoguća misija. I Barcelona i Ronaldo su u takvoj situaciji da su sve mogućnosti otvorene. Sigurno nije slučajno što katalonski mediji potenciraju tu priču.