Transferi

Početkom 2022. godine otvoren je zimski prijelazni rok za nogometaše širom Evrope, a trajat će do 31. januara.

WIJNALDUM SE VRAĆA U ENGLESKU?

Nakon samo pola godine u dresu PSG-a, Georginio Wijnaldum mogao bi napustiti ovaj francuski klub i otići na posudbu u Englesku.

Sky Sports saznaje da bi njegov novi klub mogao biti Arsenal koji ovog Nizozemca želi dovesti na posudbu, a i on je spreman doći u London ukoliko mu menadžer Mikel Arteta bude garantovao minutažu.

MORATA U BARCELONU, ALI TEK AKO JUVENTUS NAĐE ZAMJENU

Iako je trener Juventusa Massimilliano Allegri rekao da Alvaro Morata sigurno neće napustiti klub u januarskom prijelaznom roku, nove informacije govore da bi se to ipak moglo desiti ukoliko Stara dama pronađe zamjenu za Španca, a to bi navodno trebao biti napadač PSG-a Mauro Icardi.

Ukoliko Icardi dođe u Juventus, onda bi Morata dobio zeleno svjetlo da pregovara s Barcelonom i pokuša dogovoriti transfer u ovaj španski klub, nakon što je u prošlosti igrao za Real i Atletico Madrid.

Dalje se navodi kako je Icardi već duže vremena prva meta Juventusa.

ASTON VILLA TRAŽI NOVE IGRAČE

Nakon što su potpisali Coutinha iz Barcelone, čelnici Aston Ville sada u svoje redove žele dovesti Yves Bissoumu iz Brightona, igrača koji ima ugovor s klubom još 18 mjeseci.

Bissouma je tokom ljeta bio na meti Arsenala i Liverpoola, a nedavno je za sebe rekao da je najbolji vezni igrač u Engleskoj. Ovu vijest prenio je Sky Sports.

NEWCASTLE MORA PLATITI BOGATSTVO ZA "ANONIMNOG" ŠTOPERA

Ekipa Newcastlea u svoje redove želi dovesti štopera Lillea Svena Botmana, no iako su napravili prvi korak i faktički došli pred posljednju fazu dogovora, na kraju će morati platiti 40 miliona eura za usluge ovog igrača.

Mediji u Francuskoj pišu da Lille neće prihvatiti bilo kakvu ponudu ispod 40 miliona eura pa će biti zanimljivo vidjeli da li će Svrake odmah pokazati finansijsku moć i bez obzira na izuzetno visoku cijenu, platiti ovog relativno anonimnog igrača i dovesti ga u svoj tim kako bi im pomogao u borbi za opstanak.

HAALAND OSTAJE U BORUSSIJI DORTMUND

Direktor Borussije Dortmund Hans-Joachim Watzke kaže da Haaland sigurno neće napustiti klub u januarskom prijelaznom roku.

"Haaland neće otići u januaru, to vam mogu potvrditi. Nema šanse. Ko bi prihvatio da proda vrhunskog evropskog napadača tokom zime, ukoliko to ne mora uraditi. Jasno nam je da će ga na kraju sezone biti teško zadržati, ali ipak, mi ćemo dati sve od sebe", rekao je Watzke.

U petak se pojavila informacija da Haalanda želi dovesti Manchester City i da će Norvežanin biti prva meta Pepa Guardiole i čelnika Građana, a da pored njih ovog napadača u svoje redove želi dovesti i PSG, kao i Real Madrid i Barcelona.