NA NAGOVOR SUPRUGE WAHIBE

Prije svog 70. rođendana u srijedu, počasni predsjednik i legenda Bayerna Uli Hoeness (69) govorio je za Bild, otkrivši tom prilikom zanimljivu anegdotu za Francka Riberyja.

Francuski as je bio nadomak prelaska u Real Madrid 2010. godine, ali sve je promijenila večera u Hoenessovoj kući.

Bivši predsjednik Bayerna zato je zahvalio svojoj supruzi Susi što mu je uvijek "čuvala leđa", a za ostanak Riberyja u Bayernu veliku ulogu je odigrala i Franckova izabranica Wahiba.

"Kao funckioner često sam ujutro zvao suprugu i govorio joj da ću navečer doći kući s određenim ljudima da večeram, a onda bi ona smislila nešto za jelo. Kada se činilo da je priča s Franckom Ribéryjem u Bayernu 2010. došla do kraja, jer su ga njegovi agenti manje-više prodali Real Madridu, pozvali smo njega i njegovu suprugu Wahibu na večeru s nama. Susi je posebno za nju spremila halal večeru, proveli smo divnu noć, a oko ponoći Wahiba je konačno rekla: 'Franck, ostajemo u Minhenu", ispričao je Hoeness.

Inače, Wahiba Ribery rođena je 1982. u Francuskoj. Ona je muslimanka alžirskog porijekla i ima francusko državljanstvo. Franck i Wahiba već su dugo zajedno, još od djetinjstva, a zajedno imaju petero djece - tri kćerke (Hiziya, Keltoum Cherifa i Shahinez) i dva sina (Seif el Islam i Mohammed).