IZBAČEN IZ EKIPE

Belgijski napadač Romelu Lukaku (28) dodatno je uzemirio navijače Chelseaja nakon što je na zvaničnoj Facebook stranici u rubrici biografija napisao ime svog bivšeg kluba Intera.

Dok su profilna i naslovna fotografija Belgijanca u bojama Chelseaja, njegova biografija ispunjena je kratkim opisom "Inter Milan", što je dodatno naljutilo navijače kluba iz Londona.

Lukaku je prije nekoliko dana dao intervju za Sky Italiju u kojem je istakao kako žali što je napustio Inter i došao u Chelsea. Intervju je dao bez dogovora s klubom ili svojim predstavnicima što je posebno naljutilo čelnike Chelseaja, a trener Thomas Tuchel ga je izbacio iz ekipe pred derbi s Liverpoolom (2:2).

Većina fanova Chelseaja jasno poručuje da je Lukaku svojom izjavom ponizio klub i da ne zaslužuje da nosi dres aktuelnog prvaka Evrope.

Podsjetimo, Romelu Lukaku je po drugi put u karijeri potpisao je za Chelsea nakon što je Inter prihvatio ponudu Plavaca od 115 miliona eura. Lukaku je parafirao ugovor na pet godina, a godišnja plata mu je između 12 i 13 miliona eura.

Lukaku je iz Anderlechta došao u Chelsea 2011. godine te je odigrao samo 15 utakmica prije posudbe West Bromwich Albionu, a potom je otišao u Everton. Iz Evertona je prodan u Manchester United 2017. godine, da bi Old Trafford napustio 2019. godine kada je za 80 miliona eura potpisao za Inter.

U ovoj sezoni Lukaku je za Chelsea odigrao 18 mečeva, a postigao je sedam pogodaka te ostvario dvije asistencije.