UŽASAN POSAO

Čuvena španska Marca lansirana je informaciju koja je odjeknula kao grom iz vedra neba, a to je da trener Barcelone Xavi Hernendez traži od čelnika kluba da u januarskom prijelaznom roku dovedu Alvara Moratu (29).

Do realizacije eventualnog transfera španskog napadača bi moglo doći ako se dogovore tri kluba budući da se uključuje i Atletico koji ima ugovor s Moratom.

Španac je prošle godine otišao na dvogodišnju posudbu u Juventus, a italijanski klub platio je za to 20 miliona eura.

"Juventus je u ekonomskoj i sportskoj krizi te bi se mogao riješiti Morate. Posebno jer se kao novi napadači torinskog kluba spominju Arkadiusz Milik i Mauro Icardi", piše madridski list.

Atleticu je također potreban novac kako bi Barceloni isplatio odštetu za Antoinea Griezmanna, a Morata navodno nema ništa protiv prelaska u katalonsku ekipu.

Ove sezone je postigao sedam golova u 23 nastupa za Juventus, a u profesionalnoj karijeri je još igrao za ljutog Barcinog rivala Real i Chelsea, koji ga je 2017. godine platio madridskom klubu 66 miliona eura.

Inače, Xavi u Morati vidi rješenje napadačkih problema i vjeruje da bi s njim mogao ostvariti bolje rezultate u drugom dijelu sezone te izboriti plasman u Ligu prvaka naredne sezone.