Pregovara sa Flamengom

Selektor fudbalske reprezentacije Poljske Paolo Sousa našao se na udaru javnosti nakon što je zatražio raskid saradnje, a njegov potez šokirao je i Roberta Lewandowskog.

Kako prenose portugalski i brazilski mediji, Sousa je u pregovorima s brazilskim Flamengom i zbog toga želi napustiti klupu reprezentacije Poljske.

Portugalac Sousa je u januaru 2021. sjeo na klupu Poljske, a tim je pod njegovim vodstvom završio na posljednjem mjestu u svojoj grupi na Evropskom prvenstvu ove godine.

Nakon toga Poljska je u svojoj kvalifikacijskoj grupi za Svjetsko prvenstvo u Kataru završila iza Engleske, a u martu će igrati baraž protiv Rusije.

Predsjednik poljskog fudbalskog saveza Cezary Kulesza optužio je Sousu za neodgovorno ponašanje jer je pokušao napustiti dužnost nakon što je dobio ponudu jednog kluba.

- Ovo je krajnje neodgovorno ponašanje, suprotno njegovim ranijim izjavama. Stoga sam odlučno odbio - napisao je Kulesza na svom Twitter profilu.

- Ovo je nešto što nije očekivao da će se dogoditi. Šokiran je i razočaran postupcima selektora Souse - poručila je Monika Bondarowicz, glasnogovornica Lewandowskog.

Faktor