NA SAMO ŠEST MEČEVA

U engleskom Premiershipu odigrano je šest utakmica na popularni Boxing Day, a iako su tri utakmica odgođene i jedna se treba igrati u ponedjeljak, viđena je prava raspodija pogodaka i postignuto je čak 28 golova.

Najefikasniji meč bio je onaj na Etihadu gdje su se sastali Manchester City i Leicester, a tu je ekipa Pepa Guardiole pobijedila rezultatom 6:3. Iako je domaći tim imao prednost od 4:0, popularne Lisice su se s tri brza pogotka vratile u meč, no Građani su nakon toga postigli još dva pogotka i riješili pitanje pobjednika.

Efikasan je bio i Arsenal koji je rezultatom 5:0 pobijedio Norwich u gostima, a igrač utakmice bio je mladi Englez Bakayo Saka koji je postigao dva pogotka za Topnike. Po jedan su postigli Tierney, Lacazette i Smith Rowe.

Siguran trijumf ostvarila je i ekipa Tottenhama koja je na svom terenu pobijedila Crystal Palace rezultatom 3:0, a timu Antonija Contea znatno je pomogao crveni karton koji je dobio Wilfried Zaha još u prvom poluvremenu. Golove su postigli Kane, Lucas i Son.

U sjajnom meču u Londonu West Ham je izgubio od Southamptona rezultatom 3:2. Nakon prvih 45 minuta Sveci su imali prednost od 1:0, West Ham se dva puta vraćao i dolazio do poravnanja, no ipak su primili treći gol i na kraju doživjeli poraz.

Chelsea je nakon preokreta pobijedio Aston Villu u gostima rezultatom 3:1, heroj gostiju bio je sjajni Romelu Lukaku koji je ušao s klupe i donio prevagu Plavcima. Pored toga što je postigao gol za 2:1, Lukaku je izborio penal kojim je tim Thomasa Tuchela došao do trećeg gola i ovjere pobjede.

U posljednjem meču večeri sastali su se Brighton i Brentford, a na kraju su popularni Galebovi bili bolji rezultatom 2:0. Sve je riješeno u prvih 45 minuta, a golove za domaći tim su postigli Trossard i Maupay.

Danas se još u 19. kolu igra meč između Newcastlea i Manchester Uniteda, a odgođene su utakmice između Liverpoola i Leedsa, Wolevsa i Watforda te Burnleyja i Evertona.

Tabela:

 
Standings provided by SofaScore LiveScore