TURSKA SUPER LIGA

Italijanski nogometaš Mario Balotelli postigao je sjajan gol u turskoj Superligi za vodstvo svog Adana Demirspora protiv Goztepea, a on je pogodio s nekih 25 metara i sjajno matirao protivničkog golmana.

Pomenuta situacija desila se u 16. minuti susreta kada je nakon jednog kontranapada Balotelli ostao sam na nekih 25-30 metara od gola protivničkog tima, a onda silovitim udarcem pogađa za 1:0 i dovodi svoj tim u vodstvo.

Za Balotellija je ovo bio sedmi gol u ovoj sezoni turske Superlige, a pored toga upisao je i dvije asistencije. Inače, najbolji strijelac Superlige je Aleksandar Pešić iz Karagumruka koji je postigao 10 pogodaka.

Balotelli je današnjim golom pokazao da još uvijek nije igrač kojeg treba tek tako otpisati, a ukoliko nastavi igrati u ovoj formi, možda bi se opet mogao naći na spisku selektora Italije Roberta Mancinija za mečeve baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Mancini je ranije u prošlosti govorio kako izuzetno cijeni Balotellija, ali da ga zbog loše forme ne može zvati u reprezentaciju, što ne znači da se to ne može promijeniti i da popularni "Supermario" opet može obući dres aktuelnog prvaka Evrope.