Bayern se pojačava

I dok većina fudbalskog svijeta odmara pred novogodišnje praznike, za Hasana Salihamidžića, sportskog direktora Bayerna, nema odmora.

Braco i svita iz bavarskog na sve načine pokušava uvjeriti Kingsleyja Comana da ostane u Minhenu. No, ne ide im baš najbolje. Ali, nema vremena za tugovanje, jer se Bayern okrenuo drugim opcijama.

TNT Sports piše da će dres trofejnog njemačkog kluba obući Raphinha, koji nosi dres Leeds Uniteda. Navodno, Bayern će za njega platiti 50 miliona eura, a dogovor je prema istom izvoru već postignut.

Brazilski krilni napadać u Leeds je došao u oktobru pošle godine iz Rennesa za 18 miliona eura, a u prošloj sezoni imao je učinak od osam golova i 11 asistencija, a u aktuelnoj sezoni u 16 nastupa postigao je osam golova.

Raphinha je već pet godina u Evropi. Igrao je u tri zemlje - Portugalu, Francuskoj i Engleskoj, a dobro se prilagođavao novim sredinama i to je ono o čemu su u Minhenu vodili računa.

Coman ima ugovor do ljeta 2023. godine, a ukoliko ne produži ugovor Bayern će ga u izlog staviti već ovog ljeta. Za to vrijeme Raphinha bi se trebao aklimatizirati...

Faktor