Trener Tottanhama

Trener fudbalera Tottenhama Antonio Conte rekao je danas da je sastanak sa rukovodstvom Premiershipa oko rasporeda utakmica bio “gubljenje vremena”.

Premiership je u četvrtak popodne održao odvojene sastanke sa trenerima i igračima klubova, poslije zabrinutosti zbog gustog rasporeda, prije svega tokom predstojećih praznika u Engleskoj, gdje je zabilježen porast broja zaraženih omikron sojem koronavirusa.

Upitan kako je prošao sastanak, Conte je izrazio nezadovoljstvo.

“Moram da budem iskren, to je bio sastanak na kome smo pokušali da razgovaramo, neki treneri su pokušali da pričaju i pitaju za rješenja. Ali, mislim da je sve bilo odlučeno. Mislim da smo jučer naletjeli na zid i zbog toga ne želim da ulazim u diskusiju”, rekao je Conte, prenio je Sky.

Upitan da li je to bilo gubljenje vremena, Conte je odgovorio: “Mislim da jeste”.

“Kada imate zid ispred sebe, možete da pitate i govorite o čemu god želite, ali je odluka već donijeta”, naveo je italijanski trener.

Koronavirusom su zaraženi brojni igrači i članovi ekipa, zbog čega je od 12. decembra odloženo 12 utakmica u Premiershipu, pošto klubovi nisu mogli da obezbijede potreban broj igrača.

Conte je rekao da su igrači, na koje nije mogao da računa prethodnih dana, sada sa ekipom i treniraju uoči utakmice sa Crystal Palaceom, u subotu. Odsustvovaće samo Cristian Romero i Ryan Sessegnon.