Eliminisani iz takmičenja

Trener Tottenhama Antonio Conte rekao je da klub razmatra da se žali na odluku Evropske fudbalske unije (UEFA) da dodijeli pobjedu Rennesu u odloženoj utakmici u Ligi konferencija, poslije čega je londonska ekipa eliminisana iz tog takmičenja.

Conte je rekao da je ta odluka “nevjerovatna” i da bi klub mogao da se žali Sudu za sportsku arbitražu (CAS), prenio je danas Sky.

Uefa je 20. decembra dodijelila pobjedu Rennesu službenim rezultatom 3:0, za utakmicu koju Tottenham nije mogao da odigra pošto su osmorica fudbalera i petorica članova ekipe bili zaraženi koronavirusom.

Taj duel trebalo je da se igra u posljednjem kolu grupne faze Lige konferencija 9. decembra u Londonu.

Rennes je prošao u drugu fazu Lige konferencija kao prvoplasirana ekipa, a holandski Vittese kao drugoplasirana.

“Još nije definitivno, ali postoji još jedan korak da potvrdimo ili ne potvrdimo ovu nevjerovatnu odluku. Mi smo veoma, veoma sigurni za taj sljedeći korak i zaslužujemo da igramo za prolaz dalje na terenu, a ne na sudu. Ne prihvatam ovo. Mi smo vrlo, vrlo razočarani UEFA-om zbog ove odluke”, naveo je Conte.

“Ovo nije pošteno. Zaslužujemo da igramo za plasman u drugu fazu na terenu, ne ovako. Razočaran sam. Nadam se da će nešto moći da se promijeni, zaslužujemo da igramo. Nismo mi krivi”, dodao je italijanski trener.