Održan sastanak

Opravdani bijes menadžera većine klubova Premier lige i jednako opravdana zabrinutost za sigurnost igrača očigledno nisu bili dovoljni da se 14 od 20 klubova složi po pitanju nastavka takmičenja na sastanku održanom u ponedeljak.

Gotvo dva sata trajao je sastanak predstavnika klubova engleske elite, a kako piše SK, takmičenje se nasatvlja po planu. U prevodu - novac je važniji od zdravlja fudbalera.

Tokom proteklih sedam dana odgođeno je šest utakmica zbog problema sa koronavirusom među igračima, članovima stručnih štabova i ostalog osoblja u klubovima. I oni koji igraju imaju velike probleme - ili na teren šalju igrače tek oporavljene od koronavirusa ili izlaze bez četiri, pet ili više standardnih prvotimaca.

Zato se sa nestrpljenjem čekalo na odluku sa sastanka klubova u ponedeljak. Većina je odlučila da se samo nastavi sa takmičenjem. Odlaganja i pauze neće biti.
Većina klubova želi da nastavi sa takmičenjem tokom prazničnog perioda. I to velika većina.

Nekoliko klubova zalagalo se za pomjeranje datuma odigravanja jednog kola (vikend 28-30. decembar), ali su drugi istrajali u ideji da je to previše kompleksno i da stvara dodatni rizik jer bi bilo kakva odlaganja tog tipa predstavljala ogroman ekonomski gubitak za Premier ligu.

Navodno, razmatrana je i ideja stavljanja pauze na kompletan šampionat, ali se sa tom idejom nije složio nijedan klub.

Kako stvari stoje, takmičenje će biti nastavljeno po unaperd napravljenom rasporedu iako zapravo klubovi nisu glasali ni za jedan od tri prijedloga. Premier liga je saslušala mišljenja, ali je na kraju odluka bila na samoj ligi ne na klubovima, piše SK.

Uprkos problemima i velikom broju zaraženih, u ligi su od početka namjeravali da nastave sa takmičenjem uz odlaganja samo onih mečeva koji apsolutno ne mogu da budu odigrani.

Utakmice 19. kola Premier lige igraju se naredne nedjelje, 26. decembra, potom je 20. kolo zakazano za period od 28. do 30. decembra, dok se mečevi 21. kola igraju već od 1. januara 2022. godine.

Faktor