PREMA IZBORU ICC-A

Na zvaničnom Twitter profilu International Champions Cupa, asocijacije koja organizuje takmičenje tokom ljetnih priprema za najbolje evropske klubove, objavljen je post sa listom najutjecajnijih ljetnjih transfera 2021. godine. Na visokom 5. mjestu našao se Edin Džeko, koji je iz Rome prešao u Inter.

Ispred Džeke su samo Kristijano Ronaldo (Cristiano), koji je napustio Juventus i poslije 12 godina se vratio u Mančester junajted, potom David Alaba, koji je nakon 11 godina otišao iz Bajerna i pridružio se Real Madridu, Aron Remzdejl (Aaron Ramsdale), bivši golman Burmuta, a sada Arsenala, te Lionel Mesi (Messi), koji je postao novi igrač PSG-a.

Iza kapitena bh. reprezentacije je ostao Ašraf Hakimi (Achraf Hakimi), za kojeg je PSG platio Interu  60.000.000 eura. Tu su još Demarai Grej (Gray), koji je u Everton stigao iz Bajer Leverkuzena, Fikajo Tomori (Fikayo), kojeg je Milan otkupio od Čelzija.

Zanimljivo da je na 9. mjestu Tejmi Abraham (Tammy), koji je u Romu stigao kao zamjena za Džeku. Na 10. mjestu je Hakan Čalhanoglu (Calhanoglu), saigrač Džeke koji je u Inter stigao iz redova gradskog rivala Milana.