DA LI JE OPRAVDANO?

Navijači Arsenala bijesni su zbog cijena hrane na stadionu Emirates, a u medijima je objavljen cjenovnik tokom utakmice protiv West Hama.

Ekipa Arsenala slavila je rezultatom 2:0 protiv West Hama u utorak i tako nastavila s progresom na tabeli engleske Premier lige. Navijači su bili zadovoljni performansom svoje ekipe, ali su ih druge stvari na Emiratesu razočarale.

Arsenalovi navijači godinama muku muče s cijenama ulaznica koje su najskuplje u Britaniji. Međutim, nije to jedina stvar koju Topnici plaćaju skuplje od ostalih.

U medijima su razočarani navijači objavili cijene hrane na stadionu Emirates u utakmici protiv West Hama i pokrenuti su razni protesti putem društvenih mreža.

Sve je pokrenuo jedan navijač koji je skromni obrok koji uključuje hamburger i pomfrit platio nevjerovatnih 18,05 funti, odnosno blizu 21 euro.

Ni cijene ostalih jela nisu pristupačnije, pa je razlog nezadovoljstva navijača Arsenala i više nego opravdan. Mnogi od njih tvrde da je u pitanju "pljačka", dok su se neki i našalili rečenicom da bi za taj novac trebali jesti u klupskoj svlačionici. Mediji u Engleskoj zatražili su komentar iz kluba, no on još uvijek nije objavljen.