Sve je bilo dogovoreno, Edin Džeko je spakovao kofere i oprostio se od saigrača u Romi, ali je na kraju propao transfer u Juventus.

Sve se to dogodilo u ljeto 2020. godine. Stara dama je ostala bez Dijamanta, ali se okrenula Alvaru Morati, koji se nije proslavio u Torinu.

Corriere della Sera piše da se i ovog ljeta šaputalo o interesu Juventusa za Džeku, ali je sve stopirao Cristiano Ronaldo, koji je prvobitno rekao da će ostati u Torinu.

Ipak, u međuvremenu je napustio redove višestrukog prvaka Italije, a Stara dama se našla u velikim problemima.

Trener Max Allegri je tražio veznjaka i napadača. Doveden je Manuel Locatelli, ali je za Džeku bilo kasno. Stigao je Moise Kean, ali on nije ni sjenka iskusnog bh. napadača.

Za navijače torinskog kluba epilog je bolan, što potvrđuju i brojke zbog kojih u klubu "plaču".

Juventus je je ove sezone u Serie A protivničke mreže tresao 23 puta, a Inter, čiji napad predvodi Dijamant, na kontu ima 20 golova više. Uz to, 12 klubova italijanske elite ima više postignutih pogodaka od Stare dame.

Konkretno, kada je riječ o napadačima, Kean je u 18 nastupa postigao skromna tri gola (bez asistencije), dok je Džeko prvi bombarder Nerazzurra sa 11 golova i tri asistencije u 22 nastupa.

Kada se Keanu doda i učinak Alvara Morate, naš napadač ima bolji učinak. Španac je ove sezone odigrao 21 utakmicu i ima učinak od šest golova, uz dvije asistencije.

Corriere della Sera na kraju teksta navodi kako je Juventus sada zainteresovan za Dušana Vlahovića (cijena 70 miliona eura), a da je na radaru i Mauro Icardi, koji je spreman napustiti PSG.



Faktor