La Liga

Realu je pripao veliki madridski derbi protiv Atletica, koji se odigrao u 17. kolu španske La Lige, a Kraljevski klub je slavio sa 2:0.

U 16. minuti Real je poveo prelijepim golom Karima Benzeme, kojem je asistirao Vinicius Junior. Francuz je nadmašio sam sebe. Iako je u poznim igračkim godinama, igra sve bolje, a ovo mu je bio 36. gol ove godine u svim takmičenjima. To mu je najbolji učinak u jednoj kalendarskoj godini u klupskoj karijeri.

U prvom dijelu za Jorgandžije dobru priliku imao je Antoine Griezmann u 35. minuti, a samo tri minute poslije na drugoj strani prijetio je Vinicius. Na startu drugog dijela gosti su imali dobre prilike preko Joaoa Felixa i Matheusa Cunhe.

Nakon što Atletico nije iskoristio svoje prilike, došla je kazna. Vinicius je ovaj put uposlio Marca Asensija, koji je udvostručio prednost Kraljeva. Brazilac je jedini fudbaler u 21. stoljeću koji je u madridskom derbiju zabilježio dvije asistencije.

Do kraja meča viđene su još neke dobre šanse. Vinicius je bio blizu kod domaćih, a Thomas Lemar i Felix kod gostiju, no promjene rezultata nije bilo.

Autor: SCsport.ba