Seria A

Fudbaleri Milana sinoć su još jednom razočarali svoje navijače.

Rossoneri su u okviru 17. kola italijanske Serije A gostovali kod Udinesea i teren Dacia Arene napustili uz samo jedan osvojen bod jer je meč završen 1:1.

I do tog boda su stigli tek u posljednjim trenucima susreta.

Udinese je vodio gotovo čitav meč jer je mrežu Maignana zatresao Beto već u 17. minuti. Milan je nakon toga na sve načine pokušavao okrenuti stvari u svoju korist, a na kraju je stigao samo do boda.

Gol za poravnanje i konačnih 1-1 postigao je, ko drugi nego Zlatan Ibrahimović, i to na fantastičan način. Ibrahimović se nevjerovatno snašao pored trojice protivničkih defanzivaca, primio loptu, a zatim je na sjajan način plasirao u mrežu u 92. minuti susreta.

Portali zbog TV prava ne smiju objavljivati golove, pa remek djelo Ibrahimovića pogledajte OVDJE.

Bosanskohercegovački reprezentativac Rade Krunić započeo je ovaj susret od 1. minute, ali ga je trener Stefano Pioli izveo na poluvremenu i umjesto njega ubacio Messiasa. Uz to je izvršio još dvije izmjene na poluvremenu, a u igru su ušli i veznjaci Tonali i Kessie.

Milan je još uvijek lider u Seriji A, ali sada ima svega dva boda više od Intera. Nerazzurri sutra dočekuju Cagliari i u slučaju pobjede probit će se na prvu poziciju.

 
Standings provided by SofaScore LiveScore