PREPOZNAJETE LI IH?

Nakon što su se okupili igrači iz legendarne generacije reprezentacije Francuske koja je 1998. godine osvojila Svjetsko prvenstvo, susret su organizovali i igrači iz kultne ekipe Milana koja je osvojila sve što se moglo osvojiti u svijetu nogometa.

Dio legendarne generacije reprezentacije Francuske prije nekoliko dana objavio je fotografiju koja je probudila nostalgiju kod fanova koji pamte ovu selekciju.

Međutim, istovremeno su i legendarni italijanski asovi i članovi Milana objavili svoju fotografiju. Istini za volju, okupilo ih se nešto manje, ali svakako je i ovaj skup probudio emocije, posebno kod navijača Milana kojima su igrači sa fotografije donijeli emocije na vrhuncu.

Tako su na druženju prisutni bili Andrea Pirlo, Massimo Ambrosini, Gennaro Gattuso, Christian Abbiati i Erminio Del Signore, čovjek koji je bio unutar kluba za vrijeme vladavine Adriana Gallianija.

Pomenuti nogometaši bili su dio čuvene generacije za koju su smatrali da je jedan od najjačih timova ikada viđenih u svijetu nogometa. Pod vodstvom Carla Ancelottija osvojili su dvije titule u Ligi prvaka, Seriju A, Svjetsko klupsko prvenstvo, Kup i Superkup Italije i UEFA Superkup Evrope u dva navrata.