Liga prvaka

Svih 16 učesnika osmine finala Lige prvaka bit će poznato večeras, nakon što se spusti zavjesa na grupnu fazu ovog takmičenja.

Za četiri upražnjene pozicije bori se osam ekipa. Barcelona u grupi E gostuje kod Bayerna. Kataloncima je za plasman među 16 najboljih neophodna pobjeda u Bavarskoj. Bod ili poraz odvest će Barcelonu dalje pod uvjetom da u drugom susretu grupe Benfica na svom travnjaku ne pobijedi Dinamo Kijev. Ako Benfica slavi, a Barcelona remizira ili bude poražena, portugalski predstavnik pridružit će se Bayernu u nokaut fazi.

U Torinu se igra meč između Juventusa i Malmea. U drugom meču grupe Chelsea gostuje kod Zenita. Chelsea i Juve imaju po 12 bodova, uz bolji međusobni skor engleskog tima.

U grupi F Manchester United dočekuje Young Boys, a Atalanta igra protiv Villarreala. Crveni vragovi su osigurali prvo mjesto u grupi, a za drugo mjesto bore se Atalanta i Villarreal. Italijanski predstavnik će proći dalje ako dobije meč, a u slučaju drugačijeg ishoda, dalje ide španski tim.

Sve je otvoreno u grupi G, gdje Salzburg dočekuje Sevillu, a Wolfsburg na svom travnjaku igra s Lilleom.

Lille ima osam bodova i proći će ako izbjegne poraz, a isto važi i za Salzburg.

Sevilli i Wolfsburgu za plasman dalje neophodne su pobjede.

Utakmice Juventus - Malme i Zenit - Chelsea počinju u 18.45 sati, a svi ostali dueli igraju se od 21 sat.

Osminu finala izborili su: Ajax, Atletico, Bayern, Chelsea, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester United, PSG, Real Madrid i Sporting.

Šansu za narednu rundu imaju Atalanta, Barcelona, Benfica, Lille, Salzburg, Sevilla, Villarreal, Wolfsburg.

Faktor