Liga prvaka

Posljednje kolo grupne faze Lige prvaka. U grupi A fudbaleri Paris Saint-Germaina u utakmici 6. kola Lige prvaka pobijedili su Club Brugge rezultatom 4:1.

Parižani su pitanje pobjednika riješili već u prvih sedam minuta susreta kada su golovima Mbappea u drugoj i sedmoj minuti poveli sa 2:0.

Mreže su mirovale do 38. minute kada je Messi udarcem izvan šesnaesterca postigao prelijep pogodak. Na poluvrijeme se otišlo se rezultatom 3:0 za PSG. Rits je smanjio rezultat u 68. minuti. Messi golom iz penala i svojim drugim golom na večerašnjem meču postavlja konačni rezultat utakmice 4:1.

U drugoj utakmici ove grupe Manchester City je kao gost poražen od RB Leipziga 2:1.

Dominik Szoboszlai je u postigao gol u 24. minuti za vodstvo njemačkog tima. U 71. minuti Andre Silva preciznim udarcem uz desnu stativu povećava vodstvo Leipziga.

Utješni pogodak za City za konačnih 2:1 postigao je Mahrez u 77 minuti.

Manchester City se nalazi na prvom mjestu u grupi sa 12 osvojenih bodova, PSG je drugi sa 11 i ove dvije ekipe idu u nokaut fazu Lige prvaka.

Leipzig sa sedam bodova kao trećeplasirani ide u šesnaestinu finala Evropa lige, dok je Club Brugge završio na posljednjem mjestu u grupi sa četiri osvojena boda

Faktor