Engleski reprezentativac

Fudbalski savez Njemačke kaznio je fudbalera Borussije Dortmund Judea Bellinghama sa 40.000 eura zbog klevete i narušavanja ugleda njemačkog fudbala i arbitra Zwayera.

Bayern München je u velikom njemačkom derbiju u 14. kolu Bundeslige pobijedio Borussiju Dortmund 3:2. Meč je obilježila sporna odluka oko penala koja se provjeravala i putem VAR-a.

U Dortmundu su pobjesnili zbog odluke o penalu zbog čega je trener Marco Rose isključen, a veznjak Jude Bellingham nakon utakmice nije birao riječi.

- Za mene to nije bio penal. Hummels uopšte nije gledao loptu, ona ga je pogodila, ali bilo je tu još dosta spornih odluka - rekao je Bellingham.

- Najveću utakmicu njemačkog fudbala dali ste sucu koji je ranije namještao utakmice. Šta onda očekivati? - pitao se reprezentativac Engleske referirajući se na šestomjesečnu suspenziju koju je Zwayer zaradio zbog skandala o namještanju utakmica.

Njemački fudbalski savez pokrenuo je istragu zbog komentara mladog veznjaka Borussije te ga je u konačnici kaznio sa 40.000 eura.