OGORČEN ODLUKOM

Borussia Dortmund i Bayern odigrali su jučer vrlo zanimljiv derbi u kojem je viđeno čak pet golova (2:3), a utakmicu su obilježili i teška povreda Julijana Branta te sporna odluka oko penala koja se provjeravala i putem VAR-a.

U Dortmundu su pobijesnili zbog odluke o penalu pa je trener Marco Rose na kraju isključen, dok je Jude Bellingham progovio nakon meča zbog čega bi mogao snositi posljedice.

"To nije penal, ako se ja pitam. Hummels nije gledao loptu, bori se, pogađa ga, a on je nije ni gledao. Pogledajte i ostale odluke na ovoj utakmici. Date sudiji koji je već namještao utakmice da vodi najveći susret u Njemačkoj. Šta da očekujete onda?", pitao se mladi nogometaš Borussije.

Bellingham je ovdje aludirao na glavnog sudiju meča Zwayera koji je bio dio velikog skandala u njemačkom nogometu još prije 16 godina.

Zwayer je tada bio u grupi njemačkih sudija koji su kažnjeni i suspendovani zbog namještanja više utakmica u njemačkoj drugoj i trećoj ligi te Kupu.

Bio je to veliki skandal težak oko dva miliona eura, a Zwayer je jedan od rijetkih sudija koji je nakon toga napravio karijeru.