SPASIO GA SUSPENZIJE

Nogometaši Real Madrida sinoć su upisali siguran trijumf na gostovanju Real Sociedadu rezultatom 2:0, a goste je kao kapiten u ovom meču vodio Luka Modrić koji je bio pravi lider u pobjedi.

Modrić je iznenada dobio kapitensku traku. Ona je bila na ruci Karima Benzeme, ali se Francuz povrijedio na samom startu meča, pa je tako hrvatski nogometaš predvodio Real.

Ta uloga Modriću nije strana jer je navikao biti kapiten i lider tima i reprezentacije u kojoj igra, a jedan potez pozdravili su mnogi navijači Reala nakon meča. Svojom reakcijom spasio je saigrača i sačuvao ga za veliki derbi protiv Atletico Madrida.

Sve se dogodilo kada je Casemiro ušao u raspravu s glavnim arbitrom utakmice. Kako je Brazilac na jedan karton od suspenzije, da je nastavio s protestima zaradio bi javnu opomenu i ne bi ga bilo u narednom kolu i velikom derbiju Madrida.

Modrić je kapitenski prišao i poručio Casemiru da se smiri, nakon čega je to Brazilac prihvatio i sve je završeno kako su željeli igrači i navijači Reala. Ovaj potez na društvenim mrežama fanovi su etiketirali kao pravi kapitenski.

Podsjetimo, Real je novom pobjedom došao na čak osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Sevillu. Atleticu "bježi" već 10 bodova, a Barceloni velikih 16 bodova.