DŽEKO SA SPEZIJOM

Učestale reprezentativne pauze i zgusnut raspored učinili su da u dosadašnjem dijelu sezone u najjačim nogometnim ligama Evrope nismo imali mnogo vanrednih rundi takmičenja tokom radnog dijela sedmice, no večeras nas očekuje mnogo uzbuđenja.

Cijela kola igraju se u Engleskoj, Francuskoj i Italiji, dok će se igrati i zaostali duel La Lige između Real Madrida i Athletic Bilbaa (21 sat).

Pred nama je večeras veoma bogat program širom Evrope, a igrat će se nekoliko veoma interesantnih utakmica.

Fokus u Premiershipu je utakmica Merseyside derbi, koji na Goodison Parku igraju Everton i Liverpool od 21:15. Istovremeno se igra i duel Aston Villa - Manchester City, a i u terminu prije toga bit će zanimljivih susreta u Engleskoj.

Manji lokalni derbi igra se u Watfordu, gdje istoimeni domaćin dočekuje evropskog prvaka Chelsea. Uzbudljivo bi moglo biti i u okršaju Southamptona i Leicestera, jer su ova dva tima znala odigrati mečeve s velikim brojem pogodaka u bliskoj prošlosti. Ovi mečevi igraju se od 20:30.

Serija A donosi večeras četiri duela, a na teren će i tri prvoplasirane ekipe. Prva dva meča igraju se u 18:30, a tada će na teren i Inter našeg Edina Džeke.

Iako su italijanski mediji najavili da će Simone Inzaghi odmoriti Edina Džeku od prve minute, vjerujemo kako će bh. reprezentativac ipak zaigrati večeras protiv Spezije. Istovremeno igraju Bologna i Inter.

No, uzbuđenja će biti i od 20:45. Puno pažnje privlači duel Genoe i Milana, u kojem će Andrij Ševčenko prvi put voditi svoj tim protiv voljenog Milana, kluba u kojem je postao najbolji nogometaš svijeta i prvak Evrope. Istovremeno se sastaju Sassuolo i lider Napoli.

Uzbudljivo bi trebalo biti i u francuskoj Ligi 1, gdje Paris Saint Germain dočekuje Nicu od 21 sat. Igra se kompletno 16. kolo Lige 1, a igrat će se u dva termina (19 i 21 sat).