ODLIČNO SE SNAŠAO

Hrvatski nogometaš Joško Gvardiol privukao je puno pažnje nakon meča 5. kola grupne faze Lige prvaka protiv Club Bruggea u gostima jer je sjajno reagovao u trenutku kada je prema njemu s tribina letjela čaša piva.

Tokom slavlja gostujućih igrača nakon jednog postignutog gola u prvom poluvremenu, prema njima je poletjela čaša piva i išla je direktno prema Gvardiolu, a on se nije uspaničio već je krenuo prema njoj, čak je i odbio od sebe i pokazao sjajnu snalažljivost.

Njegova reakcija je ubrzo postala hit na internetu, a mnogi ga porede s igračem Marseillea Dimitrijem Payetom kojeg je nedavno pogodila puna flaša vode u glavu, nakon čega je meč protiv Lyona prekinut.

Ipak, činjenica je da plastična čaša piva i puna flaša vode nemaju istu težinu, a to se najbolje može vidjeti upravo na reakciji Gvardiola koji je odbio čašu od svoje tijelo, za razliku od Payeta koji je dobio snažan udarac u glavu.

Podsjećamo, Leipzig je slavio rezultatom 5:0 i tako se vratio u borbu za treće mjesto koje vodi u Evropsku ligu, a oni i Club Brugge sada imaju po četiri boda.