Francuska

Lyon i Marseille trebali su jučer odigrati derbi 14. kola francuske Ligue 1, ali je utakmica prekinuta već u osmoj minuti. Jedan od domaćih navijača bacio je bocu u teren i njome u glavu pogodio jednog od najboljih igrača Marseillea Dimitrija Payeta. Veznjak Marseillea je pao na teren, a doktori su brzo utrčali pomoći mu.

Medicinski tim mu je ukazao pomoć i Payet je ustao pa zajedno s ostatkom momčadi otišao u svlačionicu jer je glavni sudija Ruddy Buquet odlučio prekinuti susret. Nakon što je prošlo sat vremena od prekida utakmice, spiker na stadionu je objavio da je odlučeno da se utakmica odigra. I to ne samo da se nastavi već da se igra od prve minute.

Igrači Lyona su nakon toga izašli na teren kako bi se ponovo zagrijali, ali nogometaši Marseillea su ostali u svojoj svlačionici i odbili zaigrati. L'Equipe piše da su odbili izaći na teren jer ih je Buquet odbio posjetiti prije nego što je donio odluku o nastavku utakmice. Vjeruju da sudija ne bi donio odluku o nastavku susreta da je vidio stanje igrača u svlačionici.

Još uvijek nije poznato kad će se ova utakmica odigrati, raspored je gust, a reprezentativnih pauza nema sljedeća četiri mjeseca pa će pronalazak termina biti pravi izazov.