STOJI NA PUTU

S obzirom da pritisak na Olea Gunnara Solskjaera u Manchester Unitedu i dalje raste, bivši trener Real Madrida Zinedine Zidane pojavio se kao jedan od kandidata za zamjenu neuspješnog Norvežanina.

Debata oko Solskjaerove podobnosti za posao u Manchesteru traje već neko vrijeme, a težak poraz od Liverpoola i poraz od Manchester Cityja dodatno su pojačali pritisak.

Sada, Record Sport sugeriše da Zidanea privlači prilika da preuzme klub s Old Trafforda, gdje bi se ponovo okupio s dvojicom bivših igrača Reala Cristianom Ronaldom i Raphaelom Varaneom, kao i redovnom metom Los Blancosa Paulom Pogbom.

Iako se United navodno nada da će Zidaneova veza s Ronaldom i Varaneom učiniti da on povoljnije vidi prelazak u klub, to neće biti lagan posao.

Objavljeno je da Veronique Zidane, trenerova supruga, nije oduševljena zbog ideje da živi u Manchesteru. Radije bi da Zidane uzme dužu pauzu u treniranju i nađe posao negdje drugo.

Antonio Conte je bio još jedan kandidat koji se razmatrao za taj posao, ali je Tottenham zbog nedavnog poraza od Uniteda promijenio trenera i imenovao upravo Italijana.

United vjeruje da je Zidane manje razdorna i zahtjevna osoba od Contea, a njegovi brojevi u Realu, posebno u Evropi, govore sami za sebe budući da je između ostalog osvojio tri Lige prvaka i dvije titule prvaka Španije.

Brendan Rodgers iz Leicestera je još jedan od kandidata, uprkos njegovog historiji da je u prošlosti bio trener Liverpoola.