BIZARNA SITUACIJA

Proteklog vikenda u brazilskoj Seriji A dogodila se bizarna scena pošto je nogometaš Internacionala Mauricio dobio žuti karton zbog "ponižavanja protivnika".

Internacional je rezultatom 2:1 slavio protiv Atletico Paranensea, a u 84. minuti susreta vidjeli smo nesvakidašnju scenu. Glavni akteri su bili nogometaš domaće ekipe Mauricio i arbitar Ramon Abatti Abel.

Nakon što mu je došla jedna dubinska lopta od golmana, Mauricio je pokazao odličan prijem, a onda je nekoliko puta žonglirao loptu i tako krenuo u napad. Pokazao je vrhunsku vještinu i dobio je velike ovacije od publike.

Ipak, za sudiju Abattija Abela to je bilo ponižavanje protivnika, pa mu je dao žuti karton. Nakon što je Mauricio dobio javnu opomenu, nije mu bilo jasno šta se događa. Međutim, sudija je ostao pri svom stavu.

"Mauricio je dobio žuti karton jer je postupio nekorektno prema igri i rivalu", napisao je u službenom zapisniku arbitar Abatti Abel.

Nije samo Mauriciju bilo nejasno zbog čega je dobio žuti karton. Glavnog sudiju su "opkolili" igrači Internacionala, ali bezuspješno jer je ostao pri svom stavu.