Želi zadržati Dembelea

Xavi je jučer predstavljen kao novi trener Barcelone i odmah na konferenciji za medije poslao je poruku Juventusu i Manchester Unitedu vezanu za Ousmanea Dembelea. Krilnom napadaču Barcelone na kraju ove sezone istječe ugovor i još uvijek nema dogovora s Kataloncima po kojem bi ga trebao produžiti.

Prema navodima španskih medija, Dembele ne želi potpisati novi ugovor jer ima spreman dogovor s Manchester Unitedom, a navodno je u igri i Juventus koji bi ga volio dovesti već ove zime. Ipak, Xavi ima drugačije planove i to je jasno dao do znanja na predstavljanju po povratku u Barcelonu, prenosi Index.

“Za mene je Dembele jedan od najboljih na svijetu na svojoj poziciji. Ne sumnjam da u Barceloni može postati zvijezda, ali mi mu moramo pomoći. Prodženje ugovora će biti moj i prioritet kluba u periodu koji dolazi”, rekao je Xavi kojem je pitanje o Dembeleu postavljeno s napomenom o interesu Juventusa i Uniteda.

Dembele je u utorak zaigrao prvi put ove sezone nakon što se ozlijedio prije gotovo pet mjeseci na Evropskom prvenstvu. Dobio je 30-ak minuta u Ligi prvaka u pobjedi nad kijevskim Dinamom i sve je izgledalo dobro, no onda je Barcelona objavila nove loše vijesti.

Naime, Dembele je istegnuo mišić zadnje lože i nije poznato kad će se vratiti. Katalonski klub tek navodi da će “njegov oporavak diktirati kada će se vratiti.”

Podsjetimo, Barcelona je Dembelea kupila 2017. od Dortmunda za 135 miliona eura. Dosad je nastupio tek 119 puta u svim takmičenjima i zabio 30 golova.