Nogometaš Liverpoola Mohamed Salah rigoroznim treninzima i pravilnom ishranom omogućio je sebi da ove godine bude jedan od najboljih igrača svijeta, a vjerovatno i ponajbolji u ovom trenutku.

Salah, koji je najveća "muka" golmanima širom svijeta u ovom trenutku, podsjeća mnogo na Cristiana Ronalda kada su ishrana i treninzi u pitanju.

U razgovoru za CNN Salah je otkrio kako je ishrana najbitnija u održavanju forme.

"Ishrana je mnogo bitna i ona je dio igre. Pomaže mi da se oporavim, omogućava mi da spavam bolje i pomaže tijelu da se brže adaptira. Moj nutricionist je rekao da zbog toga što nemam masti u tijelu mogu jesti šta želim. Ne pijem alkohol i to je dobra stvar", rekao je Egipćanin.

Za doručak Salah jede parathas, indijsko tradicionalno pecivo i uz to pije mlijeko i jede voće. Za vrijeme ručka Egipćanin unosi nešto više kalorija. Taj obrok uključuje hljeb, povrće, piletinu i zaključuje ga jogurtom.

Omiljeno jelo Mohameda Salaha je kushari, egipatski specijalitet koji se pravi s rižom, gljivama, paradajzom, lukom i raznim žitaricama.



Večera je uvijek blaga. Salah navečer jede supu i povrće. Počasti se i voćnim sokom bez šećera.

Salah je poznat po predanosti na treninzima i kada završi s klupskim obavezama u Liverpoolu.

"Ustajem rano kako bi odradio trening. Iskoristim čak dva sata kako bi se pravilno odmorio nakon treninga", rekao je sjajni nogometaš Redsa.

Čak i tokom Ramazana egipatski nogometaš ne propušta treninge i prilagodi ih mjesecu posta koji je mnogo važan u njegovom životu. Toliko je Salah predan treninzima, da za vrijeme Ramazano često trenira tokom noći.